Rozhodli jste se, že natřete fasádu vašeho domu fasádní barvou, ale máte k dispozici jen starý žebřík? Pak bychom vám rádi naznačili, abyste zanechali nebezpečných pokusů při práci na žebříku a raději si pronajali pojízdné lešení. Půjčovna pojízdného lešení rabasleseni.cz vám nabízí různé velikosti lešení a vy tak bezpečně pokryjete vaše potřeby i bez žebříku. Jaké jsou vlastně výhody práce na lešení v porovnání s žebříkem a štaflemi?

Rozlitá barva – při práci na lešení si pohodlně rozmícháte barvu, položíte si ji vedle sebe a začnete natírat štětkou, štětcem či válečkem. S žebříkem nebo štaflemi ale musíte stále v jedné ruce držet kbelík s barvou, a to je jednak nepohodlné, a pak snadno barvu rozlijete kolem při neopatrném pohybu.

lešení u domu

Námaha – při stoji na žebříku namáháte celé tělo, je to fyzicky vyčerpávající a navíc to neustále tlačí do chodidel, což je i nepříjemné. Nemůžete se na práci pořádně soustředit. Jen si představte, že by se fasádní obklady prováděly tímto způsobem, to by byli řemeslníci brzy odrovnaní a práce by nestála za nic.

Ztráta rovnováhy – ztratit rovnováhu na žebříku a na štaflích je velice snadné. Při natírání se to může stát každou chvíli a pády ze žebříků mohou být i smrtelné. Pokud natíráte fasádu u bungalovu, kde stojíte na krátkých kovových štafličkách, tam samozřejmě lešení ani nepotřebujete, ale u vyšších staveb, kde stoupáte s žebříkem do výšky tří až pěti metrů, tam už byste o lešení uvažovat měli.

pojízdné lešení

Bořící se žebřík do trávy – někteří z vás mají za sebou podobnou zkušenost, kdy si opřou žebřík o zeminu, vystoupají na něj a po chvíli se jedna noha žebříku začne více bořit do země a vy se i se žebříkem nakloníte na stranu a přepadnete z něj. Uvědomte si, že žebříky nejsou na podlaze stabilizované tak, jako lešení, žebřík se snadno nakloní při jakémkoli problému s podložím, protože se opírá o zem pouze ve dvou bodech, zatímco lešení má opěrných bodů mnohem více.